Radio Krokoms verksamhetsberättelse 2021

Styrelsen ser idag positivt på en långsiktighet för närradion. Vi är en viktig kanal i bygdeutveckling, lokala kulturutövare och vårt lokala näringsliv.

Radio Krokoms verksamhetsberättelse 2021

Även år 2021 har präglats av en avvaktande återhämtning inom Pandemins område. Verksamheten har dock satt sina spår inom vår närradios verksamhet då det gäller den externa verksamheten. Styrelsen ser idag positivt på en långsiktighet för närradion. Vi vill berätta vad som händer lokalt och vi är en viktig kanal i bygdeutveckling och för våra lokala kulturutövare och vårt lokala näringsliv. Vi riktar ett stort TACK till våra sponsorer, programproducenter samt övriga gynnare som stött den nu 18-åriga verksamheten så att ”vår egen radio” kan utvecklas.

Styrelsen

Beträffande styrelsen avgick Gunnel Persson Westin under april 2021. I fyllnadsval efter henne kom Bert-Ola Bångman, Kaxås som invaldes den 23 september på ett år. Styrelsen i övrigt har varit: Carina Grahn Hellberg, ordförande, Erling Hansson, David Grahn Hellberg och Carl Eric Backeryd. Som ny kassör i föreningen tillträdde Anneth Nyqvist den 1 juni 2021. Hon och Kalle Bäckwall är också suppleanter inom styrelsen. Revisorer är Sture Hernerud och Stefan Fax. Valberedning: Åke Bengtzon och Evert Fogelberg. Se lista på nuvarande styrelsen här ››

Föreningen har en timavlönad tjänsteman anställd till c:a 25 % av en heltid. Det är Kjell-Erik Jonasson som varit med sedan starten år 2004. Studiolokalerna finns i Kaxås bygdegård varifrån sändningarna kommer.

Sändningar

Radiosändningarna som distribueras löpande 18 timmar/dygn har möjliggjorts genom marksändningar via masterna i Almåsa ( 101.0 ) Önrun ( 106,7 ) samt genom hjälpsändaren i Åse på ( 90,2 ) Dessutom kan hela världen avlyssna radion digitalt via webben på radiokrokom.se Ny mast på vattentornet i centrala Krokom är på gång under år 2022 för ett bättre lyssnande i centralorten. Uppdateringar har löpande skett.

Ekonomi

Borgensförbindelsen med ett antal stödjande privatpersoner har upphört i maj månad 2021 i samband med att vår checkräkningskredit ej längre behöver nyttjas. I samband med detta har föreningens pantsättning i företagsinteckning med banken också upphört. Handelsbankens kontor i Järpen upphörde under året och vi anlitar därefter Krokomskontoret. Beträffande ekonomin är den för dagen betryggande varvid vi hänvisar till kassörens rapport.

Läs våra stadgar här ››

Brygga vid Bredbysjön. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Omslagsfoto: Brygga vid Bredbysjön. Foto © Kjell-Erik Jonasson.

Varmt tack till våra sponsorer

KJ Skog & Trädgård logo www.skogtradgard.com

Karl-Erik Backeryd

Lars Trollsås

Vill du också synas här och i våra program?

Välkommen att kontakta oss för info om sponsring och radioreklam.

Läs mer »

Dela gärna »

Search
Just nu i etern

Lyssna på Radio Krokom 📻

Artiklar & intervjuer

Musikarkiv med bara bra musik. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Veckans musikgäst

Veckans musikgäst är ett program där en person från någon by inom Krokoms Kommun önskar sin musik och berättar lite om sig själv. En intressant

Läs mer »
Inga fler inlägg
Något för alla

Våra program

Kaffepaus och Förmidda' hos Radio Krokom. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Förmidda’

Förmidda’ är ett direktsänt program där du kan höra intervjuer och inslag, blandat med musik. På fredagar har du även chans att önska Din favoritlåt! Det kan också vara tävlingar och annat skoj i Förmidda’.

Läs mer »
Jazzkvarten och trummor. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Jazzkvarten

Radio Krokoms egen “Leif Smoke Rings Anderson” Sven Rydell plockar fram godbitarna från jazzens underbara värld i programmet Jazzkvarten. Det blir både lokala och internationella stjärnor som du får avnjuta i Jazzkvarten som sänds på tisdagar kl. 11 med repris lördagar kl. 10.

Läs mer »
Kommunfullmäktige Krokoms kommun. Foto © Radio Krokom.
Program
Radio Krokom

Kommunfullmäktige

I Radio Krokom kan du i direktsändning följa kommunfullmäktigemötena i Krokoms kommun. Vill man istället lyssna i efterhand så finns den senaste sändningen här nedan och där kan du klicka på respektive punkter på dagordningen och lyssna på de frågor som intresserar dig mest. 

Läs mer »
Dragspel i dragspelsväskan. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Låtar ur Dragspelsväskan

Radioprogrammet Låtar ur Dragspelsväskan är en riktig långkörare i Radio Krokom som har varit med från starten 2004. Producent är Åke Bengtzon som är en stor förkämpe för “Gla’ musik”.

Läs mer »
Våfflor och brunost. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Musikkrysset

Välkommen att vara med i Musikkrysset som sänds onsdagar jämna veckor med repris udda veckor, båda gångerna kl. 17. Kryssplanen hittar du HÄR ››

Läs mer »
Gitarr. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Popoppitopp

Popoppitopp är Radio Krokoms egna topplista som varit i etern sedan 2005 och sänds torsdagar kl. 16 med repris lördagar och måndagar. Producent och programledare är Peter Starkman. 

Läs mer »
Radio Krokoms RadioLotteri. Foto @Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Radiolotteriet

RadioLotteriet startade i november 2004 och har varit igång sedan dess. Överskottet av lotteriet går till driften av Radio Krokom. Förutom att du har chans att vinna fina priser så ser du även till att vår gemensamma kanal finns att lyssna på!

Läs mer »
Musikarkiv med bara bra musik. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Veckans musikgäst

Veckans musikgäst är ett program där en person från någon by inom Krokoms Kommun önskar sin musik och berättar lite om sig själv. En intressant fördjupning om både personen och bygden.

Läs mer »
Offerdals Hembygdsgård i vinterskrud. Foto © Kjell-Erik Jonasson.
Program
Radio Krokom

Vi och vår hembygd

I programserien “Vi och vår hembygd” får vi träffa föreningsmänniskor och eldsjälar som brinner för sin hembygd.  Vi får ta del av föreningens historia, nutid och framtid.  Innehållet är dynamiskt och formbart.

Läs mer »