Radio Krokom - den glada kanalen!

Om oss

Radio Krokom drivs av den ideella föreningen Krokomsbygdens Kulturella Radioförening. Vi började sända i april 2004 och är din vän i etern 18 timmar varje dygn, 365 dagar om året.

Välkommen
till den glada kanalen

Radio Krokom är en lokal jämtländsk radio med ett varierat utbud – här kan du höra din granne bli intervjuad eller höra rockorkestern i byn blir spelad.

Här finner du den jämtländska hembygdens själ & hjärta genom etern oavsett var du befinner dig i världen. Nutid blandas med rötter och historia, hemlagat varvas med musik från nu och förr och bygdens folk berättar sin historia. 

Radio Krokom drivs av den ideella föreningen Krokomsbygdens Kulturella Radioförening, förkortad KKR. Föreningen har funnits sedan slutet av 90-talet. Läs information från styrelsen här ››

Radio Krokom började sända i april 2004 och sänder 18 timmar varje dygn. 365 dagar om året. Tycker du om lokal radio och vill stötta vår verksamhet så är du mycket välkommen som medlem – här nedan ser du hur du kan göra för att stötta oss så vi kan fortsätta vår viktiga samhällsfunktion. Läs mer här ››

Studion är belägen i Kaxås bygdegård i Offerdal och vi har idag tre sändare med den fjärde är på gång. Du kan numera också lyssna på våra sändningar direkt på denna hemsida i vår egen radiospelare:

Krokomsbygdens Kulturella Radioförening KKR Styrelseledamöter 2022-2023

• Ordförande Carina Grahn Hellberg
• Vice Ordförande Carl-Erik Backeryd
• Kassör/ Ersättare Anneth Nyqvist
• Sekreterare Ulrika Celsing

• Ordinarie ledamot Bert-Ola Bångman
• Ordinarie ledamot Erling Hansson
• Ersättare Kalle Bäckvall

• Valberedning:
– Åke Bengtzon
– Evert Fogelberg

Glada besökare i programmet
”Vi och vår hembygd”.

Radioreklam

Tänk in Radio Krokom i din verksamhet. Vi vill vara en kugge i bygdeutvecklingen och en samarbetspartner för kommunikation så vi välkomnar dig som företagare eller förening att bli sponsor och anlita oss för radioreklam!

Radio Krokom riktar sig till de som bor och verkar i vårt sändningsområde såväl som resten av världen. Här finns dina lokala kunder men också utomsocknes som har ett intresse i området – kanske på grund av genomresa eller semester – och de som är utflyttade men som vill ha sällskap av sina jämtländska rötter i radion om dagarna.

Du som företagare eller förening eller privatperson når därmed här dina målgrupper och kan ge dem information om din verksamhet.  Är du en arrangör av olika evenemang? Då når du dina presumtiva besökare via radioreklam. 

Att annonsera i Radio Krokom är kostnadseffektivt. Din radioannons sänds på olika tider på dagen. Även på helgerna.

Har du tänkt
på att...

RADION FINNS ÖVERALLT!

Radio NÅR FRAM MÅNGA GÅNGER

– Tidning = morgon, TV = kväll men RADIO = hela dygnet.

Radio GER FULL UPPMÄRKSAMHET

– I radio annonserar du inte på samma sida som andra.

Radio SKAPAR INTRESSE & NYFIKENHET

– 80% av våra inköp styrs och påverkas av känslor.

Radio ÄR KOSTNADSEFFEKTIVT

– Leverera ditt budskap många gånger till lägsta möjliga pris.

Evenemangstips

Har du roliga, intressanta, lärande eller andra spännande evenemang i din förening så glöm inte att lämna in ett evenemangstips till oss!

Medlemmar i Krokomsbygdens Kulturella Radioförening kan kostnadsfritt lämna in evenemangstips. Vi läser upp ditt tips en gång i Förmidda’ i Radion Krokom. Förmidda’ sänds på onsdagar och fredagar kl. 9-11 med repris samma dag kl. 21-23.

Exempel: Du har ett musikkafé på lördag, då är det på fredag vi läser upp tipset. Har du arrangemang på en torsdag så läser vi upp det under onsdagens sändning.

Mejla till evenemangstips@radiokrokom.se och gör det i god tid innan evenemanget går av stapeln. Helst en vecka innan.

Vill din förening bli medlem i Radio Krokom så klicka då på denna länk: www.radiokrokom.se/om-oss/#bli-medlem

Vill du öka dina chanser att få flera besökare så sätt då in en annons i radion. Den hörs minst 49 gånger på en vecka. Ideella föreningar annonserar till ett lägre pris i Radio Krokom.
Intresserad? Ta då kontakt med oss, mejla till reklam@radiokrokom.se

Radio Krokom, en kanal för Din förening!

Skicka in dina evenemangstips till Radio Krokom!

Programutbud

Likt ett kruskalas så finns det något för alla i Radio Krokoms populära utbud av radioprogram – vilket program är din favorit?

Radio Krokom vill vara nära dig. Vi tar gärna upp det du inte hör någon annanstans. Den lokala vinklingen är viktig.

Radio Krokom har sin studio i Kaxås bygdegård. Från den sänds de flesta direktsändningarna. Vi kan också sända “från fältet” där det händer.

Vi sänder direkt från Krokoms Kommunfullmäktige. Det kommunens högsta organ bestämmer, hör du först hos oss!

Har du idéer på vad vi kan ta upp, så kontakta gärna oss. Tänk in radion i er verksamhet. Vi finns till för er!

Radio Krokom
– sändning pågår!

Kjell-Erik Jonasson

Kjell-Erik Jonasson har varit med sedan den allra första sändningen från Radio Krokoms studio. Det har blivit många direktsända timmar för honom genom åren och just direktsändningar gillar Kjell-Erik.

Han brukar ibland kallas för ”Mr Radio Krokom”. Med fötterna tryggt i den jämtländska myllan ser han till att musiken som är producerad i länet hörs i vår kanal.

Kjell-Erik brukar säga ”Alla har något att berätta” så det är inte omöjligt att han gör en intervju med just Dig och om din verksamhet i föreningen, företaget eller scenen. Det lokala är viktigt i Radio Krokom, Den glada kanalen!

Ni hör Kjell-Erik i det direktsända programmet Förmidda’ som sänds onsdag och fredag 9-11 med repris kl 21-23 samma dag. Ni hör också honom i bl a ”Cruisingradion” & ”Julrockradion” samt i ”Vi och vår hembygd”.

Peter Starkman

Peter Starkman är inte bara trummis utan också programledare. Peter har sysslat med musik större delen av sitt liv. Mest troligt har du dansat till honom för han har varit med i flera av Jämtlands populära dansband.

Därför passar Peter som hand i handske i programmet ”Danzant” som sänds på tisdagar kl 13 med repris fredagar kl 17 och lördagar kl 22.

Ni hör även Peter i ”78-varv runt Sverige” och Popoppitopp.

Till vardags rattar Peter glatt sin postbil i Krokoms kommun.

Åke Bengtzon

Åke Bengtzon är en av Radio Krokoms programmakare, om inte den flitigaste producenten av program i vår kanal.

Åke är en stor förkämpe för ”Gla’ musik”. Ni hör honom i ”Låtar ur Dragspelsväskan”, ”Veckans musikgäst”, ”Minns ni Radio Luxemburg” och  ”Estrad” bara för att nämna några av alla program som han producerat.

Åke är en av personerna bakom Radio Krokoms start 2004. Det Åke inte kan om dragspelsgenren är inte värt att veta.

Bli medlem

Gå med som medlem i Krokomsbygdens Kulturella Radioförening – den ideella föreningen som driver Radio Krokom.

Medlemsavgifter:

• Privatperson 200 kr/kalenderår

• Organisation/förening 300 kr/kalenderår

Betala via Bankgiro 5863-8073 eller Swisha till 123 667 56 31

När du gjort insättningen mejlar du ditt namn och adress samt din e-postadress och telefonnummer till info@radiokrokom.se 

Tack för ditt stöd! Radio Krokom är vår gemensamma radiokanal och varje medlem är viktig för oss!

Kontakt

Ring oss

Tel. + 46 0640-213 007

Skriv till oss

info@radiokrokom.se

Besök oss

Kaxås Bygdegård,
Bleckåsvägen 7, 835 97 Offerdal

Lyssna på oss via radio

90,2 MHz / 101,0 MHz / 106,7 MHz

Lyssna på oss via webben

Hitta hit